EERST DE RUIMTE, DAN HET BOUWPLAN

Céline Christiaens, apothekeres, en haar echtgenoot, Antoine Simon, tandarts, wilden hun beroepsactiviteiten in hetzelfde gebouw onderbrengen: een plek waar ze niet alleen gegarandeerd met plezier zouden werken, maar die ook mooi en functioneel zou zijn.

Mevrouw Christiaens wilde een apotheek met veel natuurlijk licht en een gevoel van ruimte, waar klanten gemakkelijk kunnen rondwandelen en tal van producten getoond kunnen worden.

De eigenaars besloten om een nieuw gebouw op te trekken omdat het een groot project was en ze een hedendaagse constructie wensten.

9

Nog voor het gebouw opgetrokken werd…

De eigenaars namen contact op met PLUO nog voor het gebouw opgetrokken werd.

Op basis van de verwachtingen van de eigenaars hebben onze ontwerpers-architecten eerst gewerkt aan een inplantingsplan in 2D.

Wanneer de 2D-plannen door de eigenaars waren goedgekeurd, werd de inrichting ontworpen op basis van de gewenste sfeer, stijl en type meubelen. Door de zeer realistische beelden in 3D konden de eigenaars zich volledig in hun project inleven.

Anne-Sophie De Broux, de architect van de eigenaars, heeft zich vervolgens op onze plannen gebaseerd om het gebouw te creëren en te ontwerpen.

Temoignage

We waren onder de indruk van de coördinatie van de verschillende vakmannen, de timing en het budget dat tot op de letter gevolgd werd. We hebben een professionele en vriendschappelijke vertrouwensrelatie opgebouwd.

Céline Simon-Christaens Aptoheek van Labuissière

Inrichting in industriële stijl

De apotheek heeft een industriële look die charmeert door een urban chic-sfeer met ruwe materialen, zoals een betonnen vloer, metaal, zichtbare bakstenen enzovoort.

10

De indeling van de ruimtes en opstelling van de meubelen werden zodanig gekozen dat de rechte lijnen groter werden en de doorstroming van de patiënten indirect werd beïnvloed.

De apotheek werd ontworpen om meer comfort en diensten te kunnen aanbieden: privéruimte, wachtruimte, speelzone voor kinderen, robot, verschillende productzones enzovoort.

We willen Céline Christiaens en Antoine Simon hartelijk bedanken om ons dit prachtige project toe te vertrouwen. Het was een wederzijds erg inspirerende samenwerking.

18

Bekijk gerust het project van het Santé Sourire centrum !

Santé Sourire & Pharmacie de Labuissiere - Rue Sainte-Anne 1 bte 2, 6567 Merbes-le-Château

santesourire.be