Kleine stapjes naar een groot doel

Wij zijn er trots op dat wij een bedrijf zijn dat voortdurend in beweging is en een steentje wil bijdragen om een meer harmonieuze wereld tot stand te brengen.

Hiervoor engageren wij ons concreet om onze milieu-impact te beperken en te handelen zodat onze medewerkers, partners en gemeenschappen kunnen uitblinken.

Deze drang naar een positieve impact is opgenomen in onze statuten, waardoor we een missiegericht bedrijf konden worden.

DSC07852 Avec accentuation Bruit

De maatschappelijk en ecologische uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden zijn enorm. Er moet dringend actie ondernomen worden. Wij zijn ons bewust van deze uitdagingen die ook de onze zijn, van onze plaats en van de problemen die onze activiteiten met zich meebrengen. Wij willen onze verantwoordelijkheid opnemen en op onze schaal handelen om het elke dag een beetje beter te doen.

DSC07836 Avec accentuation Bruit

Wat we al gedaan hebben...

Voor het milieu 

Wij engageren ons om onze CO2-uitstoot tegen 2030 met 50% te verminderen.  Wij vergeten daarbij onze impact op de biodiversiteit en de andere grenzen van onze planeet niet. Wij gebruiken de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen om onze acties te structureren.

Enkele voorbeelden 

 • Audit van de CO2-uitstoot en impact bij al onze projecten voor stands
 • Productie volledig in België uitgevoerd
 • Keuze van materialen afhankelijk van hoe circulair ze zijn (hergebruik, recyclage en/of levenscyclus)
 • Installatie van 2.500m² zonnepanelen die meer dan de helft van de energie die we nodig hebben produceren
 • Bepaling van de koolstofbalans voor onze activiteiten
 • Sensibilisering van ons team met betrekking tot de ecologische uitdagingen (theweek.ooo)
DSC05191 Avec accentuation Bruit

Voor onze medewerkers

Aangezien we ervan overtuigd zijn dat ons bedrijf niet kan schitteren als onze medewerkers dit niet doen, hechten wij veel belang aan onze bedrijfscultuur. Wij willen ervoor zorgen dat al onze medewerkers kunnen groeien in ons bedrijf. Daartoe moedigen wij autonomie, het opnemen van verantwoordelijkheid en het verwerven van nieuwe competenties aan. Dit alles gebeurt met een positieve instelling die sterke banden aanmoedigt en een beroep doet op collectieve intelligentie. 

Enkele voorbeelden 

 • Ons directiecomité is inclusief. Iedereen (arbeiders en bedienden) is er vertegenwoordigd.
 • Onze managers worden door hun team verkozen.
 • Wij zetten interne bemiddelaars in tijdens onze vergaderingen zodat we vlot collectieve beslissingen kunnen nemen.
 • Wij volgen opleidingen rond positieve communicatie en rond een feedbackcultuur om transparantie en vertrouwen te stimuleren.

Met al deze acties willen wij ervoor zorgen dat iedereen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Wij maken optimaal gebruik van het potentieel van ons team en kunnen zo meer impact maken.

DSC06192

Voor onze klanten

De projecten en samenwerkingsverbanden met onze klanten zijn unieke gelegenheden om bewuste en positieve keuzes te maken. Het zijn ook momenten waarop we allen leren en geïnspireerd worden. Wij willen onze klanten transparantie bieden maar ook de nodige tools om duurzame alternatieven te bekijken voor de uitvoering van hun project.

Enkele concrete voorbeelden 

 • Studie van de CO2-uitstoot en impact op de biodiversiteit voor alle projecten voor stands
 • Advisering in de keuze van oplossingen / processen die minder energie verbruiken
 • Advisering in de keuze van de meest milieubewuste materialen

... en de wil om elkaar inspiratie te geven in de discussies rond onderwerpen in het kader van uw projecten.

DSC07249 Avec accentuation Bruit

Voor de gemeenschap

Wij zijn reeds meer dan 30 jaar lang verankerd in onze regio. Wij willen daarom een steentje bijdragen aan het lokale ecosysteem bij opleidingen, rekrutering en door initiatieven op te starten die mensen bij elkaar brengen en zingeving creëren.

Enkele voorbeelden

 • Opleidingen en stages in samenwerking met houtbewerkingsscholen 
 • Steun aan een vzw die ruimtes creëert die mensen samenbrengt
 • Inspirerende avonden in onze kantoren (vanaf juni 2024)
 • Partnerschap met Woodwize om opleidingen in de houtsector te steunen
 • Belanghebbende in mobiliteits-, afvalverwerkings- en biodiversiteitsprojecten in de industriële zone van Waver met Alliance BW en de stad.
DSC05276 Avec accentuation Bruit
DSC06014 Avec accentuation Bruit

En de dromen....

.... De lijst is lang en onze dromen eindeloos. Elke dag opnieuw blijven we durven om ze waar te maken. En omdat we het samen zoveel beter doen, nodigen wij iedereen die ook wil durven uit om mee te doen.... PLUO!