Meubels van een architect bij BNP? Een uitnodiging om te gaan zitten

De nieuwe zetel van BNP Paribas Fortis op de Warandeberg in het hart van Brussel biedt plaats aanmaar liefst 4500 werknemers. Dit architecturale meesterwerk, ontworpen door Baumschlager Eberle, Jaspers-Eyers en Styfhals, lijkt op een indrukwekkend wit schip. 

Het gebouw zet volop in op openheid en communicatie. Restauratie krijgt 2000 m² toebedeeld. Detaak voor de inrichting werd toegekend aan het architectenbureau NCBHAM. 

NCBHAM heeft dus een reeks toonbanken voor voeding bedacht, verdeeld over 4 verdiepingen, dieverschillende restauratieopties aanbieden: een Barista Bar, een Hot Corner, een Sweet Corner en eenFresh Corner. Op deze manier wordt elke verdieping tot leven gebracht enworden deze ruimtesomgevormd tot plekken voor vriendelijke en veelzijdige ontmoetingen.

image_slider

  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

NCBHAM en PLUO, een symbiose van competenties

De ontwerpers van NCBHAM staan bekend om hun innoverende visie en architecturaleverwezenlijkingen die esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid combineren. Ze hadden eenpartner nodig die hen kon helpen om de grenzen van hun creativiteit nog meer te verleggen metbehulp van een fusie tussen digitaal en ambachtelijk. PLUO heeft deze knowhow in huis, met 30 jaarervaring in het maken van meubels op maat, en heeft eveneens expertise op het gebied vangedigitaliseerde ontwerpstudies en ambachtswerk.

Dromen, ja... maar ook alles uittesten!

De teams van NCBHAM en PLUO hebben hand in hand samengewerkt om de technische studie voorhet maken van de meubels uit te voeren. Een onontbeerlijk vertrekpunt om ideeën goed te keuren.

Via de stap van het digitale ontwerp kunnen we vervolgens het maken van de meubels en destructuur (toonbanken en plafonds) volledig rationaliseren. Eens de berekeningen uitgevoerd zijn,kan het meubilair door onze ambachtslui gemaakt worden. Maak plaats voor hun creativiteit!

16

De houten toonbanken werden met terrazzo bedekt waarvan de stukjes natuursteen en gekleurd marmer samengesteld en aangepast werden zodat de kleuren zachtjes in elkaar overvloeien.

Tijd en geld besparen met prototypes van meubels

Zoals we vaak doen bij complexe meubelprojecten, hebben we prototypes gemaakt, zodat we demeubels kunnen zien in een driedimensionele omgeving en we er een realistische voorstelling vankunnen maken.

Deze prototypes hebben het ook gemakkelijker gemaakt om helemaal aan het begin van het proceseventuele fouten te identificeren en te corrigeren. We konden de functionaliteit van het meubilairook testen en de esthetische details verbeteren.

Dit bracht waardevolle voordelen met zich mee, namelijk een vlotte communicatie tussen partners,tijdswinst en het vermijden van extra kosten bij de productie.

Wanneer ambachtelijk en digitaal samenkomen krijgt het ontwerp-en productieproces het beste vanbeide werelden. Deze harmonieuze combinatie opent de deur voor eindeloze mogelijkheden, wat totunieke stukken leidt die mooi, functioneel en duurzaam zijn.